El futur centre de salut mental de la Seu es podria ubicar al Seminari Conciliar. El Bisbat d’Urgell estudia cedir l’ala de Sant Lluís, l’antic Seminari Menor, que consta de quatre pisos i el pati.

El centre d’atenció a pacients de salut mental es crearia pel Bisbat i la Fundació Sant Hospital conjuntament, i es podria impulsar amb l’herència que va donar Maria Maestre Pal perquè es destinés a ajudar a les persones.
Actualment la institució eclesiàstica ja està preparant un Pla Director per fer possible aquest nou servei a la capital de l’Alt Urgell, que evitaria desplaçaments fora del Pirineu per ajudar en el benestar dels usuaris i les famílies.

Aquest futur servei milloraria l’atenció a usuaris de tot el Pirineu, especialment de la comarca i d’Andorra.

Parlen al vídeo: JOAN-ENRIC VIVES, ARQUEBISBE D’URGELL