Aquest dijous ha arrencat la cinquena edició del Cerdanya Happy Walking, el festival de senderisme promogut per Turisme Cerdanya amb l’objectiu de promocionar la comarca com un destí ideal per a la pràctica del senderisme. Després que l'any passat es va haver de suspendre, enguany s'han programat set sortides guiades de diferent nivell de dificultat i en diferents municipis cerdans, que tindran lloc fins diumenge. Això, sí, les restriccions han obligat a limitar les inscripcions a deu persones per cada sortida.

La primera sortida del festival ha estat la ruta des del Parc dels Búnquers de Martinet al Mirador del Pla de l'Àliga. Les altres seran al Parc Natural del Cadí Moixeró, al Clot de l'Orri, al Cap del Ginebrar, al Molí d'Olopte, al camí de l'Aigua de Bolvir i una nocturna al refugi Cortal de'n Vidal.

A més de promoure l'activitat física i promocionar la comarca, el festival també vol posar en valor la figura del guia de muntanya, que comparteix els seus coneixements de l'entorn amb els participants.

Amb aquests cinc anys d'història, el Cerdanya Happy Walking ha anat sumant aficionats, molts dels quals repeteixen. En edicions anteriors s'havia arribat als 200 participants. Enguany, però, hi ha una vuitantena d'inscrits, el màxim permès. A més, s'ha hagut d'obrir una llista amb una trentena d'inscrits d'espera per si a última hora es podia ampliar el nombre de participants.

Un altre dels objectius del festival és donar a conèixer els productes locals. Per això, en acabar les excursions s'oferia un tast. Aquesta vegada els productes se'ls emportaran a casa.

Paral·lelament, al llarg d'aquests quatre dies s'organitzen activitats culturals obertes a tothom. Aquest dijous a la tarda s'ha organitzat una xerrada al Centre Cívic de Bellver per saber com s'ha d'anar a la muntanya i dissabte a la tarda a Bolvir tindrà lloc un concert de música tradicional dels Pirineus. A més, fins el 30 de juny es podrà veure al centre cívic de Bellver l'exposició “Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs”, promoguda per la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Parlen al vídeo: CARLES DE MOXÓ, TÈCNIC TURISME CERDANYA