Uns 6800 cerdans majors de 16 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid19, és a dir, el 46% de la població. El 24% ha rebut també la segona dosi. L'Àrea Bàsica de Salut de Cerdanya ha donat a conèixer aquestes xifres les quals demostren que el ritme de vacunació és bo. Tot i això, els professionals de la salut han remarcat que cal seguir vacunant la població i no abaixar la guàrdia.

Aquest dimecres les persones de 45 a 49 anys de la comarca han pogut rebre la vacuna contra la covid-19 al Museu Cerdà de Puigcerdà, el punt de vacunació massiva que s'ha habilitat per facilitar l'organització de la jornada. Des de les 9 del matí i fins la 1 del migdia, els veïns i veïnes han rebut la primera dosi, en aquest cas de Pfizer-BioNTech.
Justament s'ha detectat que les persones de 45 a 49 anys i també de 50 als 59 els costa més acudir al punt de vacunació per rebre la dosi, en comparació amb la gent més gran. Des de l'ABS creuen que es deu a que es una franja laboralment activa i no pot desplaçar-se fins al Museu Cerdà en horari de matí. Per això, els professionals de la salut recorden que a les tardes es vacuna al Centre d'Atenció Primària. Un altre motiu podria ser que no podran rebre la segona dosi al cap de 21 dies perquè estaran de vacances.

Per ara, de la franja de 45 a 49 anys s'han vacunat unes 750 persones de les 1340 que hi ha a la comarca. A més n'hi ha 180 que ja han demanat cita prèvia per fer-ho. Malgrat encara hi ha molts veïns i veïnes d'aquestes edats que no han rebut la primera dosi, s'espera poder obrir la franja de 40 a 45 anys la setmana vinent. A partir de llavors, caldrà esperar les indicacions del ministeri i del departament de Salut.

Parlen al vídeo: CRISTINA VILALTA, ADJUNTA DIRECCIÓ ÀREA BÀSICA SALUT CERDANYA