En la reunió entre presidents de Consells Comarcals del Pirineu i Conselh Generau d'Aran s’ha acordat demanar una reunió de forma imminent amb el president del govern de la Generalitat per exigir el desplegament urgent del govern a l’Alt Pirineu i Aran.

A més, es remarca que el Pirineu s’ha de tenir en compte als Fons Next Generation.

I s’ha posat sobre la taula que els consells comarcals de muntanya tinguin més competències i capacitat de gestió per poder fer front a la realitat i idiosincràcia del territori. En aquest sentit va també la reivindicació de l’arribada de la fibra òptica a tots els nuclis, no només capitals de comarca o de municipi.
Aquesta ha estat la cinquena reunió que fan els 5 consells comarcals i la sindicatura d’Aran per consensuar propostes i transmetre-les a les institucions pertinents. Les reunions es fan mensulament i cada vegda en un territori diferent.

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ ERTA, PRESIDENTA C.C. ALTA RIBAGORÇA