Aquest dimecres 9 de juny és el dia internacional dels Arxius. Per celebrar-ho, al llarg de la setmana els arxius catalans organitzen diferents activitats virtuals per donar a conèixer els equipaments i els seus professionals. En aquesta ocasió es vol posar en valor el paper de la dona en els fons documentals. L'Arxiu Comarcal cerdà ha volgut sumar-se a la iniciativa fent difusió de documents relacionats amb la campanya que es va fer el 1931 per promoure el vot femení.

L'Arxiu Comarcal conserva els documents que expliquen aquesta part de la història catalana. Un grup de dones puigcerdanenques van decidir participar a la campanya, anotant el nom, el domicili i el sentit del seu vot.

Des de l'Arxiu cerdà han explicat que no els ha estat fàcil trobar fons documental relacionat amb dones i que això ja és molt significatiu.
D'altra banda, aquesta setmana internacional dels Arxius també es vol fer especial ressò de la documentació relacionada amb el món de l'esport amb l'organització de la "Jornada d’arxius de l‘esport a Lleida, Pirineus, Aran i Andorra".
I en l'àmbit internacional, es promou el lema "Empoderar els Arxius" amb l'objectiu d'incrementar la força d'aquests equipaments i així, poder dotar-los de nous mitjans i recursos.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA