Per tal de conèixer la gran quantitat de plantes medicinals o remeieres que hi ha a la comarca i aprofitar els seus beneficis, la veïna de Bellver Olga Domingo organitza periòdicament sortides en diferents punts del municipi. La darrera, aquest dissabte a Santa Eugènia de Nerellà, on viu.

La seva passió per les plantes medicinals li ve de lluny. De la seva àvia i besàvia. Explica que eren trementinarires, nascudes a cal Negre d'Ossera. Les trementinaires eren dones originàries de zones de muntanya que es dedicaven a la recol·lecció d'herbes remeieres per fer-ne olis essencials. Els seus coneixements s'han anat perdent i per això l'Olga lluita per fer-ne divulgació.

El taller de dissabte s'ha dedicat a la sàlvia pretensis, una planta amb una flor lilosa que té moltes propietats. Després de recollir-la, les participants han pogut elaborar un oli mare.

A més de la sàlvia, altres tallers es centren en més plantes de la zona, com la milfulles, el plantatge o la botonera. Tot plegat per poder elaborar la pròpia farmaciola natural.

Una desena de persones, la majoria dones, i de totes les edats han participat a aquest darrer taller. L'Olga veu com també algunes joves s'interessen per conèixer les plantes remeieres i això l'anima a seguir amb la seva tasca de divulgació.

Parlen al vídeo: OLGA DOMINGO, DESCENDENT DE TREMENTINAIRE