El Programa Escolar de Caiac a Escoles del Pallars Sobirà ha comptat amb la participació dels diferents centres educatius de la comarca entre el 7 de maig i el 4 de juny. Els alumnes de 2n a 6à de primària han practicat aquesta disciplina esportiva al pantà de la Torrassa a la Guingueta d’Àneu i a l’Escola de Piragüisme de Sort.

L’activitat ha tingut molt bona acceptació entre els infants de la comarca. El Pallars Sobirà és una de les zones de la pràctica d’esports a la natura per excel·lència i l’esquí un gran dominant. Ara, amb activitats com aquesta es vol promocionar altres esports.

L’activitat s’organitza des de l’Associació Esportiva Pallars i el Consell Esportiu del Pallars Sobirà amb la col·laboració de les escoles de la comarca. Al 2020 no es va poder realitzar per la situació de pandèmia, però s’ha cregut interessant recuperar enguany per donar a tots els infants l’oportunitat de conèixer aquesta pràctica esportiva que tenen al costat de casa i que és un tret tan indentitari de la comarca.

Parlen al vídeo: FERRAN LLORET RIART, PRESIDENT CONSELL ESPORTIU DEL PALLARS SOBIRÀ - ALBERT VILAR, MONITOR CAIAC