El col·lectiu feminista de l’Alt Urgell ha organitzat una marxa de torxes pels carrers de la Seu d’Urgell per denunciar la violència patriarcal que ha tingut lloc l’última setmana, 5 dones assassinades a tot l’estat espanyol, 4 d’aquestes a Catalunya.
Sota el lema ‘Si un dia no torno, creumeu-ho tot!’ una trentena de persones s’han trobat al Mural dels feminicidis, al carrer de la Muralla, el col·lectiu feminista assegura que la pintada que van fer fa dos anys per escriure els noms de les dones assassinades fa temps que se’ls ha quedat petit.
Als voltants de les nou del vespre s’han encenès les torxes i han iniciat el recorregut passant pel Carrer Major, per davant l’Hospital i pel Passeig fins arribar a la Plaça de les Monges.
Al final de l’acte s’han llegit els noms de les dones mortes per violència masclista i l’edat que tenien per fer veure que no hi ha un perfil concret de víctimes i s’ha tirat una torxa al terra per cadascuna d’elles.
Aquest any hi ha hagut setze assassinats de dones, cinc han estat a Catalunya.