Diumenge 20 de juny a les 11h del matí al poliesportiu de Puigcerdà. És la data, l'hora i el lloc que tots els jugadors i jugadores de l'equip 'Únics Cerdanya' esperen amb molta il·lusió per poder debutar. Serà el primer partit del primer equip de bàsquet de Cerdanya format per persones amb diversitat funcional. Serà també la seva presentació oficial i esperen tenir el suport dels veïns i veïnes de tota la comarca.

Feia temps que el Club de bàsquet Llívia Puigcerdà volia formar un equip on aquest col·lectiu pogués entrenar, aprendre i aprofitar tots els beneficis que aporta aquest esport. Finalment 'Únics Cerdanya' va ser una realitat la tardor passada. Després de mesos entrenant tots els dijous a la pista esportiva de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà, en el context de pandèmia que vivim, finalment l'equip està preparat per debutar.

El projecte compta amb el finançament i suport de l'Obra Social la Caixa, de diversos ajuntaments cerdans i també algunes empreses locals.
El club s'ha adherit a la filosofia dels valors del moviment Special Olympics, una agrupació esportiva que té com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats de lleure com una via de desenvolupament personal i d’integració social.

Parlen al vídeo: : ALBA OLCINA, DIRECCIÓ I CORDINACIÓ 'ÚNICS CERDANYA'