Els alumnes de Primària de les escoles de Cerdanya han participat aquesta setmana a la setena edició dels Jocs Emporion, els jocs esportius escolars de les comarques gironines. L'any passat es van haver de suspendre però enguany s'han pogut reprendre amb un nou format per adaptar-se a les mesures de seguretat requerides. No s'organitzen durant un cap de setmana en una sola comarca, sinó que els jocs tenen lloc dins els centres educatius.

Cada consell esportiu ha programat una sèrie de propostes esportives, competitives i lúdiques. A Cerdanya s'han fet sis activitats, com ara tallers de percussió corporal, circ o ioga, a més de les sessions 'Emociona't fent esport', 'Cooperem, o 'Descobrim', amb un tastet d'esports alternatius.

Cada classe ha pogut escollir quina de les sis propostes s'adequava més al seu currículum escolar.

L'objectiu dels Jocs Emporion és fomentar l'activitat física entre els més joves i reforçar tots els valors que té l'esport.

En total, prop d'un miler d'alumnes des de 1r fins a 6è de Primària de totes les escoles de Cerdanya han participat als Jocs Emporion. Aquesta iniciativa l'impulsa la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat, en col·laboració amb els consells esportius de les comarques gironines.

A banda de les activitats a les escoles, durant aquest cap de setmana s'han programat diferents proves esportives que també s'engloben dins els Jocs Emporion, com ara un mini torneig de voleibol o jocs aquàtics al poliesportiu de Puigcerdà o una exhibició de patinatge sobre rodes al pavelló de Bellver.

Parlen al vídeo: MATI HERAS, TÈCNICA CONSELL ESPORTIU CERDANYA