Els ramaders de Taüll han utilitzat històricament totes aquestes zones de pastura situades entre el Pla de l’Ermita i l’estació de Boí Taüll per portar-hi el seu bestiar a pasturar. Quan fa uns anys l’empresa que gestionava el complex hivernal va entrar en liquidació, es van treure a subhasta diversos dels seus béns, entre ells aquests terrenys. Fins ara, mai hi havia hagut problemes i els propietaris de la muntanya havien respectat aquests drets històrics de pastura. Ara, però, els terrenys tornen a sortir a subhasta i els ramaders de Taüll tenen la sospita que hi ha un comprador interessat que no té cap intenció de respectar els drets de pastura. És per això que han demanat ajuda, entre altres, a l’Ajuntament de la Vall de Boí

Justament en el ple celebrat aquest dimecres a la tarda, s’ha aprovat per unanimitat, amb els vots d’Esquerra, a l’equip de govern, i de Junts, a l’oposició, recolzar als ramaders en aquesta demanda. Tot i això, en declaracions a Pirineus TV, el portaveu de Junts, Josep Lluís Farrero, ha criticat que l’Ajuntament no anés a la subhasta del 2019, que va quedar deserta, ja que assegura que aleshores els terrenys s’haurien pogut adquirir a un preu molt baix i s’hauria garantit per sempre l’accés a les pastures.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ