L'ajuntament d'Alp ha fet instal·lar plaques fotovoltaiques d'autoconsum al palau d'Esports i Congressos per tal de poder produir energia elèctrica. A banda d'abastir el propi pavelló esportiu, el projecte també contempla fer arribar el subministrament a altres equipaments propers, com l'escola i la llar d'infants. La instal·lació consta de 150 mòduls fotovoltaics que ja estan pràcticament col·locats.

A més, el consistori està estudiant com aprofitar l'energia excedent que generaran les plaques solars, que és aquella que com que no s'utilitza de manera instantània, circula a través del comptador i s'aboca a la xarxa elèctrica de distribució. En aquest sentit, l'ajuntament demana més ajuts per part de la Unió Europea per poder facilitar la transició cap a energies renovables.

Per altra banda i en la línia d'incentivar que els veïns i veïnes optin per instal·lar plaques fotovoltaiques d'autoconsum, l'ajuntament ha aprovat recentment una ordenança que, entre altres beneficis, contempla bonificacions en l'Impost de Béns Immobles.

Parlen al vídeo: CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP