El projecte Patrim+, que engloba museus, ecomuseus i centres d’interpretació de patrimoni del Pirineu francès, català, aragonès i basc ha presentat aquest dimarts l’experiència del treball conjunt d’aquests espais culturals en zones de muntanya per superar l’aillament durant la pandèmia a través de la digitalització i el treball cooperatiu però també per presentar el treball conjunt que s’ha dut a terme durant aquests anys.

Durant l’acte, que ha comptat amb participants de diferents equipaments de l’espai transfronterer, també s’ha presentat l’audivisual Patrim+ que a través de la imatge busca mostrar el nexe d’unió pirinenc que travessa temps i fronteres a través de la cultura, la natura i l’art.

Patrim va néixer l’any 2008 i està format per 11 actors a banda i banda del Pirineu. Ara, al desembre del 2021 s’acaba l’Interreg Ponctefa, que finança gran part del projecte, però s’està treballant per crear una xarxa amb personalitat jurídica pròpia. Una estructura que es va començar a gestar al 2013 i que els diferents actors implicats esperen que sigui una realitat l’any que ve per seguir treballant conjuntament tant la vessant de divulgació patrimonial com d’investigació.

Parlen al vídeo: JORDI ABELLA, DIRECTOR ECOMUSEU DE LES VALLS D’ÀNEU - PAULINE CHABOUSSOU, RESPONSABLE PATRIMONI DE COMMUNAUTÉ COUSERANS-PYRÉNÉES