Aquest dimarts han començat els treballs al pont sobre el torrent d'Estahuja, que limita els municipis de Llívia i Estavar, tot i que el pont pertany a l'administració francesa. Es tracta d'una actuació molt esperada, ja que en èpoques d'intensos ruixats, el cabal augmentava sobtadament i les branques i sediments obstruïen el pas de l'aigua, fet que acabava desbordant el torrent i això representava un perill per als conductors.

El primer pas és demolir el pont actual, una feina que s'allargarà durant uns dies. Després es construirà un nou pont d'un sol ull.

Es preveu que els treballs acabin el 7 d'agost, coincidint amb l'època de més afluència de turismes. Mentre durin les obres, els conductors, hauran de desviar-se per Ro. Els vianants i ciclistes podran utilitzar també el camí vell que enllaça Llívia i Estavar.

Davant algunes crítiques que ha rebut l'ajuntament d'Estavar per portar a terme les obres ara i no durant el confinament, des del consistori han recordat que el calendari l'ha marcat el Consell Departamental dels Pirineus Orientals, que és qui finança l'actuació. A més, els treballs s'havien de portar a terme entre la primavera i l'estiu, per la climatologia i també per als peixos. De fet s'han col·locat unes xarxes per evitar que nedin per sota el pont mentre durin els treballs.

L'empresa que executa els treballs principals és de Tolosa, però també hi participa una empresa de l'Alta Cerdanya.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, ALCALDE D'ESTAVAR