Els quatre municipis de les valls d’Àneu així com Llavorsí han clos aquest diumenge al vespre quatre dies de projeccions i activitats vinculades als curtmetratges. I és que el Curtàneu ha pogut celebrar finalment la seva cinquena edició després d’haver-la hagut d’ajornar a causa el covid-19. En total, s’han projectat una quarantena de curtmetratges, de temàtiques i formats variats, repartits en diverses sessions i en espais diversos.

A banda, els alumnes de l’escola de primària la Closa i de l’institut de secundària Morelló d’Esterri també han pogut participar activament del Curtàneu, amb una sessió especial per a ells. Una experiència molt ben valorada tant pels alumnes com pels docents.

Pel que fa a la programació, des de l’organització sempre s’intenta combinar el documental amb l’animació i la ficció. En aquest darrer àmbit, una de les propostes més destacades d’enguany ha estat Skin, que va aconseguir l’Oscar al millor curtmetratge l’any 2019.

Parlen al vídeo: RAMON ALARÓ, DIRECTOR DEL CURTÀNEU - JOAN FONTDEVILA, DIRECTOR IES MORELLÓ - ATENEA MOLINA, ALUMNA - PAU MURIEL, ALUMNE