Els i les alumnes dels centres educatius de Puigcerdà participen aquests dies als tallers de robòtica i tecnologia que, des de fa sis anys, organitza l'ajuntament de la capital cerdana amb col·laboració de les escoles i de l'institut de secundària. Durant una jornada lectiva, els infants i joves han d'assolir diferents reptes, com ara programar un robot perquè es desplaci. I per aconseguir-ho han de treballar en equip.

DECLA 1:

El taller segueix la metodologia ‘Lego Education’, un sistema de robòtica educativa on es promou l’aprenentatge interdisciplinari, el treball en grup, el pensament crític i la creativitat. Tot plegat per aconseguir un desenvolupament integral de les capacitats i competències necessàries en el segle XXI.

Des dels centres educatius valoren molt positivament l'activitat. La robòtica i la tecnologia tenen i tindran possiblement moltes sortides professionals i, tot i que a classe ja les treballen, aquests tallers ajuden els alumnes a ampliar els seus coneixements. També, a aquells que tenen més dificultats per seguir el ritme del curs escolar.

Un total de 362 alumnes de cicle superior de Primària de les escoles Alfons I i Llums del Nord i de 2n i 3r d'ESO de l'institut Pere Borrell es beneficiaran enguany d'aquest programa.

Els tallers van començar a l'abril i finalitzaren el proper dilluns i es realitzen a les instal·lacions del Campus Cerdanya. Estan finançats en més d'un 80% per l'ajuntament de Puigcerdà. En alguns casos, les Ampes de cada centre financen la resta.

Durant la seva realització, es mantenen les mesures de prevenció de la covid-19.

Parlen al vídeo: JOSE GARCÉS, EDUCADOR LEGO MIND STORM - MERCÈ GONZÀLEZ, TUTORA CICLE SUPERIOR ESCOLA LLUMS DEL NORD PUIGCERDÀ