Oliana i Peramola signen un conveni per començar a buscar finançament amb la finalitat d’arreglar la Palanca de Tragó que uneix els dos municipis sobre el riu Segre. La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha negat que la titularitat de l’estructura sigui seva i, per tant, no es farà càrrec de les obres.

Aquest pont que es va construÏr el 1982 s’ha vist deterioiat pel pas del temps i la falta de manteniment que han fet que actualment hi hagi problemes greus d’estructura. La palanca és la principal via d’accés entre Oliana i Peramola per ser la més ràpida i directa.
Les actuacions que s’han de realitzar són la renovació del ferm que està esquerdat, la substitució de gairebé totes les sirgues i la instal·lació d’una barana nova. La part més important és aguantar el pont mentre es substitueixen els punts de recolzament. El consistori d’Oliana serà l’encarregat de realitzar les gestions administratives.

El pressupost que es creu que serà d’uns 160.000 euros es repartirà equitativament entre els dos municipis. Actualment s’està buscant la manera de finançar l’obra.

Parlen al vídeo: CARME LOSTAO, ALCALDESSA D’OLIANA