Els Bombers del parc de Tremp han començat aquest divendres a fer pràctiques de rescat al canal de Gavet. Tot i que el cos organitza formacions genèriques de rescats aquàtics, fins ara els efectius del parc de Tremp no havien fet cap pràctica específica en aquest canal. Des del cos s’ha considerat important fer-les perquè el canal de Gavet és un punt de cert risc, tant per a la caiguda d’animals com de persones, ja que és molt fàcil accedir a l’aigua i encara més complicat sortir-ne.

A banda, i per tal de fer més àgils els rescats, els Bombers han creat una aplicació on hi van detallant tots els punts d’interès del canal, com ara ponts, possibles zones de sortida o aquells indrets on l’aigua va més ràpida o més lenta.

Justament, a banda d’aquestes pràctiques de rescat que han començat aquesta setmana, l’altra tasca que estan fent aquests dies és acabar d’entrar a l’apliació tots aquests punt d’interès que els poden ser útils a l’hora d’anar més ràpid quan calgui fer un rescat.

Parlen al vídeo: ÀLEX ESPINOSA, CAP UNITAT TERRITORIAL DE LLEIDA - IGNASI DOLL, SERGENT DE SUPORT OPERACIONS A LLEIDA NORD