Conveni entre el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Síndic de Greuges de Catalunya que s’ha signat aquest matí durant el Consell d’alcaldes de la comarca. Aquest projecte va iniciar amb una moció presentada pel grup de Compromís en l’últim ple.

Aquest acord vol suposar la presència de la institució al territori per recollir-ne les queixes i consultes dels residents. Complementant i reforçant la tasca que ja realitza la síndica de greuges de la Seu d’Urgell que ha explicat que moltes vegades també realitza funcions comarcals.

El síndic de greuges ha remarcat que amb aquesta signatura es vol potenciar la comarca i es realitzaran visites del síndic sovint i de forma telemàtica per evitar desplaçaments. També s’entregarà cada any un informe sobre queixes d’institucions tant públiques com privades.

Aquest informe s’exposarà i es debatrà de manera anual en un ple del Consell Comarcal o d’algun ajuntament si es sol·licita.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA CCAU - ANNA MARTÍ, SÍNDICA DE GREUGES DE LA SEU D’URGELL - RAFAEL RIBÓ, SÍNDIC DE GREUGES