L’Ajuntament de la Pobla de Segur està duent a terme diverses actuacions per millorar l’eficiència de l’enllumenat públic i reduir la contaminació lumínica, especialment al Raval i al nucli antic. D’una banda, ha començat a substituir més de seixanta faroles dels carrers Pau Claris, d’Oran i del Raval. Aquest canvi comportarà un estalvi energètic de 30.000 KW per hora a l’any i es deixarà d’emetre fins a vuit tones de Co2.

Baró també destaca que l’objectiu d’aquesta actuació és reduir la contaminació lumínica. En aquest mateix sentit, el consistori també ha afegit un filtre de color a les faroles de la plaça del Daldo i del carrer Llorenç i Torres, entre d’altres, perquè tinguin un to més càlid i afavoreixin l’observació del cel nocturn.

Les faroles s’han adquirit gràcies a la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis.

Parlen al vídeo: MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR