Cerdanya posarà en marxa en els pròxims dies la concreció d’un dels projectes més ambiciosos del sector turístic local: la creació d'un producte de turisme sostenible i transfronterer. Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal ha convocat per al pròxim dilluns dia 31 de maig la primera trobada intersectorial transfronterera per definir el contingut d'aquest producte.

Segons han argumentat els responsables del programa, «aquest maig s’iniciaran trobades transfrontereres per a desenvolupar un producte turístic que compleixi amb els criteris definits al Pla d’Acció Sectorial de Turisme de la Cerdanya, i principalment per començar a desenvolupar els eixos u i dos». Aquests eixos es basen en ‘Construir un model de turisme sostenible i conscient que esdevingui un  referent’ i ‘Desestacionalitzar i diversificar l’oferta turística de la comarca’. Així, segons han remarcat des de l'ens, «el projecte transfronterer, es durà a terme de manera immediata, començant amb una jornada cocreativa per al desenvolupament d’un producte turístic transfronterer.

La jornada es celebrarà, com hem dit, el dia 31 de maig de 17:00 a 19:00 h, en format digital. En aquesta trobada es definirà la temàtica del producte turístic amb les persones i organitzacions que participin a l'esdeveniment.

Posteriorment, durant els mesos de juny i juliol se celebraran tres reunions més en les quals hi prendrà part també l’empresa responsable del Pla d’Acció Sectorial. Aquest producte ha d’estar finalitzat el dia 31 de juliol. En paral·lel, durant el mes de juliol el Consell també ha previst que comenci un nou projecte que ha de servir per dinamitzar l’òrgan de governança descentralitzada de la nova gestió turística transfronterera.