Ja han començat els treballs de millora del pont internacional, que uneix Puigcerdà i la Guingueta d'Ix. El projecte contempla la substitució de les baranes actuals per unes de noves i la renovació del paviment del vial destinat al trànsit, que es trobava en mal estat.
Els dos ajuntaments han acordat portar a terme l'actuació de manera conjunta i fer una única licitació. Per fer-ho possible han hagut de recórrer a la legislació europea, ja que es tracta d'un projecte transfronterer. L'actuació tindrà un cost de 40.000 euros i cada ajuntament en finançarà la meitat.
El pont internacional sobre el riu Rahur es va construir als anys 50 i enllaça Puigcerdà i la Guingueta d'Ix. És també el principal pas fronterer entre els estats espanyol i francès.
Mentre durin les obres, la mobilitat de vehicles es veurà afectada en dies puntuals i per tant els conductors que vulguin desplaçar-se entre Puigcerdà i la Guingueta ho hauran de fer per la carretera de Llívia. Quan sigui el moment de canviar la barana es permetrà la circulació de cotxes. Mentrestant els veïns i veïnes d'una banda i l'altra poden passar-hi a peu.