El cementiri municipal de la Seu d’Urgell ha sigut el tema de l’última conferència organitzada en el marc del cicle ‘Parlem d’Història’ que ha anat a càrrec del regidor Carlos Guàrdia.

En la xerrada s’ha explicat l’evolució del recinte, que actualment es situa a l’entrada est de la ciutat, al llarg de dos segles. Al segle XVIII es trobaven espais funeraris al claustre de la catedral, a la Sala Sant Domènec, a l’Ajuntament, a la plaça de Sant Nicolau i a l’estació d’autobusos.
La conferència ha fet incís en curiositats sobre el cementiri com referències que es troben sobre l’estat dels cadàvers o la tensió entre el Bisbe, el governador civil i l’alcalde la Seu.

El cicle ‘Parlem d’Història’ organitzat per l’Espai Ermengol i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell finalitzarà aquest dimecres 2 de juny amb una activitat guiada per les institucions educatives de la Seu, que tindrà el punt de sortida a l’Escola Albert Vives.

Parlen al vídeo: CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR DE CEMENTIRI A LA SEU D’URGELL