El proper dissabte 29 de maig, a les 12.30 h. al Casino ceretà de Puigcerdà tindrà lloc la presentació del volum Història de la Cerdanya que forma part de la col·lecció "Història de les comarques gironines" que edita la Diputació de Girona. Es tracta d'un volum recull la història de la Cerdanya en el seu sentit històric, és a dir sense límits fronterers ni provincials. Cronològicament abasta des dels primers pobladors de la prehistòria fins a la presentació al Parlament de Catalunya de la Llei de Cerdanya l'any 2009.
En l'elaboració del llibre hi han participat 64 autors d'arreu del país, especialistes en els diferents períodes de la història cerdana: la prehistòria, l'antiguitat, l'època medieval, l'època moderna i la contemporània. És, doncs, una obra coral en la seva elaboració i molt ambiciosa en el seu abast cronològic.
En total s'han escrit 999 pàgines que inclouen els textos més els apèndixs documentals, una bibliografia raonada de cada període i els índexs toponomàstics.
La publicació ha estat coordinada per les institucions cerdanes vinculades a la recerca, el Museu Cerdà i l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya, i dirigida pel professor de la Universitat de Girona Pere Gifre Ribas.
A l'acte de presentació de dissabte hi intervindran el director de la col·lecció, Pere Gifre, una de les coordinadores de l'obra, Erola Simon, i l'alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira.