Els alumnes d'educació Primària de les escoles de la comarca participen aquesta setmana al I Cross Escolar Cerdanya, una iniciativa impulsada des del Consell Comarcal amb la implicació dels ajuntaments i de Diputació de Girona. Els escolars recorren un circuit de 250 o 500 metres, segons l'edat i la seva capacitat, i en parelles el completen tantes vegades com poden. Es tracta d'una prova esportiva no competitiva on el més important és sumar quilòmetres entre tots els centres educatius.

La prova es desenvolupa durant l'hora d'Educació Física. Els alumnes es desplacen a un entorn proper al centre, preparat prèviament per poder fer l'activitat. En el cas de Puigcerdà hi ha dues ubicacions: el parc Schierbeck, per a les escoles Alfons I i Vedruna, i el parc de la closa de l'Àngel per als de Llums del Nord.
Fins ara el Cross Escolar tenia lloc en cap de setmana. La Covid-19 ha fet que enguany s'hagi programat dins l'horari lectiu i respectant els grups bombolla. Des del Consell Esportiu de Cerdanya destaquen la bona acceptació que ha tingut aquest nou format del Cross Escolar.

Un cop hagin participat totes les escoles, els alumnes rebran un diploma amb el total de quilòmetres recorreguts en aquesta edició i un petit obsequi. Tot plegat per animar els més joves a fer activitat física i a adoptar hàbits saludables.

Parlen al vídeo: MATI HERAS, TÈCNICA ESPORTS CONSELL COMARCAL CERDANYA