La Diputació de Girona ha obert una nova línia de subvencions per ajudar el sector lleter de les comarques de la demarcació. Segons ha anunciat l’òrgan provincial, les ajudes les gestiona a través de Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (Semega), una entitat de la mateixa corporació.

Les ajudes van destinades a les explotacions ramaderes de producció lletera per tal d’incentivar «que adquireixin programes informàtics que els ajudin a gestionar i controlar paràmetres genètics i reproductius de les granges, com ara les inseminacions, els parts, els tractaments farmacològics o el registre de malalties», segons han explicat des de la Diputació.

La partida destinada a aquesta línia és de 25.000 euros. En aquest sentit, des de l’òrgan provincial han remarcat que la situació del sector lleter és «preocupant» pel preu cada vegada més baix amb què es paguen els ramaders.