Iniciades les obres de remodelació de la capella de la Pietat que es troba a la catedral de la Seu d’Urgell. La intervenció té un pressupost de 660.000 euros, un 40% d’aquests serà finançat amb una ajuda del Departament de Cultura.

En aquesta primera fase d’obres s’incorporaran elements interactius per divulgar la figura de Jeroni Xanxo, autor de la capella i del retaule que la presideix, així com al músic Joan Brudieu que va contribuir en la divulgació arreu del territori de la capella.
L’objectiu del projecte és retornar el conjunt patrimonial als seus orígens del segle XVI, d’aquesta manera es farà una actuació de restauració de la pintura per mantenir els elements murals de l’espai que són de principis del segle XX.

En aquesta primera part de la intervenció també es contempla la il·luminació de l’espai i les obres, així com instal·lacions per mantenir la temperatura i humitat adequades a la sala. Més endavant també es rehabilitarà l’espai del museu.

Parlen al vídeo: CLARA ARBUÉS, DELEGADA PATRIMONI CULTURAL DEL BISBAT D’URGELL