Aquesta setmana s’ha obert el termini de sol·licitud per optar a les beques “Mice en Place” per a joves d’entre 16 i 29 anys que vulguin participar en el cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia a l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà el curs 2021-22.
L’objectiu d’aquestes beques, emmarcades en el Programa Referent d’Ocupació Juvenil, és possibilitar l’accés al cicle formatiu a aquelles persones que no poden assumir el seu cost, amb la voluntat de promoure la millora de l’ocupabilitat dels i les joves de la Cerdanya, alhora que s’ajuda a contribuir a la millora del sector de la restauració de la comarca.
El Consell Comarcal destinarà 1.454 € per a cobrir un total de 4 beques “Mice en place”: Dues beques de 509 € per cobrir el cost de matriculació del primer curs del CFGM i dues beques de 218 € del cost de la matrícula al segon curs. Per poder optar a l'ajut cal complir una sèrie de requisits, com ara haver residit a Cerdanya com a mínim els darrers 2 anys i demostrar una renda familiar no superior a uns barems que s'han establert.
El termini de sol·licitud estarà obert fins l’11 de juny i es podrà dur a terme de forma telemàtica  o presencialment al Consell Comarcal.
Des de l'ens cerdà han explicat que el concepte d’origen francès mice en place fa referència, en gastronomia, al conjunt de tasques per preparar, organitzar i ordenar els ingredients que es realitzen prèviament abans d’un servei. En aquesta direcció, extrapolant aquest concepte, la missió de les beques és fer una mice en place de tots els joves que se’n beneficiaran per poder garantir-los un bon futur. A més, la proximitat de la comarca amb el territori francès fa el concepte més familiar, considerant també l’opció de promocionar actuacions transfrontereres.