La diputada d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jess González, ha traslladat per escrit al Govern de la Generalitat les protestes del comitè d’empresa de la Residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, que denuncia el deteriorament de les condicions laborals, imposicions de modificacions en els horaris de treball i la impossibilitat de conciliació familiar. Des de la formació asseguren que aquestes queixes s’han agreujat arran de la pandèmia de Covid-19, però indiquen que van començar el 2015. En Comú Podem demana al Govern si té intenció d’investigar aquestes denúncies i, si s’escau, implementar millores en les polítiques de personal i en el manteniment i renovació dels equipaments materials de la residència. Una representació de la formació es va reunir amb membres del comitè d’empresa de la residència fa unes setmanes per conèixer de primera mà la problemàtica d’aquest col·lectiu, que assenyala que bona part de la plantilla és d’edat avançada, cosa que agreuja l’impacte de llargues jornades ininterrompudes.
Segons Txell Teruel, portaveu d’En Comú Podem a l’Alt Pirineu i Aran “la imposició de jornades més llargues, que afecten festius i caps de setmana, suposen un sobreesforç físic insostenible i un evident risc de malalties i lesions laborals”, cosa que també té el seu impacte “en la forma com es presta el servei a les persones residents que, per força, se’n ressent”. Per la seva banda, González també destaca les denúncies per “la manca de condicionament adequat de les instal·lacions”. Entre d’altres deficiències, la diputada es fa ressò “de les queixes per falta de banys adaptats a les condicions dels interns, mancança de grues per a la mobilitat personal de les persones residents i un preocupant dèficit de manteniment, que empitjora progressivament”.
Recordem que des de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, responsable de la residència, s’ha destacat en tot moment que la modificació dels horaris de treball s’ha hagut de fer per ordenar la jornada laboral, tot assenyalant que el sistema que hi havia fins ara era del tot insostenible. També s’assenyala que la proposta del nou horari la va aprovar per unanimitat la Junta de Patrons. Des de l’equip de govern també remarquen que l’any passat la meitat de la plantilla ja es va adequar al nou horari i han deixat clar que el personal farà la formació dins de les 1.642 hores anuals laborals.