Després de més d'un any, els usuaris del Centre de Dia de la Fundació Hospital de Puigcerdà han pogut tornar a reprendre l'activitat. Ha estat una tornada molt esperada per a ells i també per a les seves famílies, ja que de cop i volta es van quedar sense aquest servei.

De 9 del matí a 5 de la tarda, de dilluns a divendres, els usuaris fan diferents activitats i tallers de psicoestimulació. Primer realitzen activitats de caire més individual i a mig matí comencen les activitats en grup. Al voltant de la 1 dinen tots junts, en acabar fan una estona de repòs, juguen a jocs de taula, berenen i a les cinc tornen a casa seva. També hi ha un servei de transport adaptat per aquells que ho sol·licitin.

Aquest dijous, aprofitant el bon temps, ha tocat fer una mica d'activitat física, amb música i cançons que recorden bé. Des del Centre de Dia destaquen els molts beneficis que els aporta aquest servei, un d'ells, la socialització, difícil per aquest col·lectiu, especialment en temps de covid.

Actualment setze usuaris de tota la comarca, la majoria dones, fan ús d'aquest servei, tot i que el Centre de Dia pot acollir fins a una vintena de persones.

Les instal·lacions estan situades a l'edifici de la residència sociosanitària de Puigcerdà. Per evitar el contacte entre els usuaris dels dos serveis, s'ha creat un nou accés lateral que comunica directament amb el Centre de Dia. De moment, només els usuaris i el personal poden accedir a l'interior.

Parlen al vídeo: SÒNIA DE PABLO, COORDINADORA CENTRE DE DIA