La festa de la Transhumància de Llívia, que tradicionalment se celebra a primers del mes de juny, queda ajornada. Els organitzadors així ho han decidit ja que el trasllat del bestiar, en el marc d’una activitat festiva i participativa, no pot fer-se tenint en compte el recorregut que es fa dins l’alta Cerdanya (administració francesa). Actualment, les autoritats franceses mantenen certes restriccions sanitàries com a conseqüència de la Covid-19 fins el 30 de juny. Així, ni el recorregut ni el tradicional dinar popular al Hotel Bones Hores són viables tenint en compte aquesta situació.
Tot i això, els ramaders i l'ajuntament preveuen celebrar la festa a principis de juliol, aprofitant que en aquell moment es trasllada el bestiar des del Pla de les Bones Hores fins a les pastures de Coma de la Grava.
:

Des de l'ajuntament creuen que l'alternativa serà també atractiva per a tots aquells que vulguin participar a la festa, tot acompanyant els ramats a l'alta muntanya.

La transhumància és una activitat que es fa cada any gràcies a uns drets històrics que Llívia ha mantingut al llarg del temps.

En total, a la festa de la Transhumància de Llívia hi participaran cinc ramaders locals i uns 500 caps de bestiar.

Parlen al vídeo: BENANCI AGUSTÍ, RAMADER LLÍVIA - ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA