L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha rebut en herència de Joan Obiols un bloc de pisos que es situa en ple centre de la ciutat i que es vol habilitar per crear habitatge social. L’anunci de l’herència es va fer públic en l’assemblea de la Germandat de Sant Sebastià, ara el consistori l’haurà d’acceptar.

L’edifici que s’ubica entre el carrer de Sant Ot i el passatge de la Missió era propietat del conegut urgellenc Juanito de Cal Pensament, que ha mort recentment als 86 anys. En el seu testament ha donat pels pròxims 99 anys l’ús de la vivenda a l’ajuntament.
El consistori ha confirmat que la seva voluntat és retornar a la ciutat els beneficis que sorgeixin de la utilització d’aquests habitatges que, en principi, es destinaran a joves i persones o famílies en situacions vulnerables.

Una vegada acabin els tràmits administratius i l’ajuntament hagi acceptat la donació es realitzarà un acte d’homenatge i agraïment a Joan Obiols.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE DE LA SEU D’URGELL