El túnel de Tresponts, a la C14, situat entre Organyà i Ribera d’Urgellet podria estar llest abans que acabi l’estiu. Tot i que la previsió inicial era que la infraestructura entrés en servei aquest maig, finalment les últimes comprovacions han obligat a endarrerir-ne la inauguració.

Aquest projecte suposa la major inversió feta per la Generalitat en una obra viaria a tot Catalunya, amb un pressupost que supera els 35 milions d’euros. A part de la seguretat i comoditat que comportarà el nou túnel, també es fan treballs per ampliar la carretera a les dues bandes, passarà d’haver-hi una calçada de set metres a una de deu metres.
A l’entrada nord, per altra banda, també s’hi ha instal·lat un dipòsit d’aigua per subministrar els hidrants del sistema antiincendis de l’estructura.

Les perforacions i excavacions ja fa setmanes que van finalitzar les feines més importants del túnel, actualment s’estan finalitzant les instal·lacions i una vegada fetes totes les comprovacions es podrà posar en servei la via.

Parlen al vídeo: ISIDRE GAVÍN, SECRETARI D’INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT DE LA GENERALITAT