‘Patrimoni festiu: els gegants de la Seu d’Urgell’ ha sigut l’últim acte de la Setmana Cultural de la Germandat de Sant Sebastià que aquest any no es va poder celebrar al gener a causa de les restriccions sanitàries i ha tingut lloc aquest final de maig.

La conferència ha anat a càrrec dels historiadors Lluís Obiols i Daniel Vilarrúbias, que han fet un repàs genèric al significat dels gegants a tot Catalunya i en especial al patrimoni festiu que hi ha a la capital urgellenca al llarg de la història.

Els elements festius com gegants, cap grossos o mules, a la Seu no s’han anat acumulant com en altres llocs, sinó que es van anar substituint per altres que havien quedat antiquats.

L’acte també s’emmarca en el cicle ‘Parlem d’història’ que continuarà la setmana que ve amb una xerrada, dimecres a les 20h del vespre, sobre el cementiri municipal. I finalitzarà el dimecres 2 de juny amb una visita guiada.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT DE L’IECAU - DANIEL VILARRÚBIAS, DIRECTOR ARXIU COMARCAL ALT PENEDÈS