Les obres d'ampliació de la residència sociosanitària Sant Roc de Bellver de Cerdanya estan a punt de començar. En aquesta primera fase, s'instal·larà un nou circuit de gas i també una nova caldera de biomassa, que abastirà el nou edifici i el Centre d'Atenció Primària.

L'ampliació de la residència sociosanitària Sant Roc és una de les prioritats de l'equip de govern de Bellver. Permetrà passar de les 30 a les 50 places, la majoria públiques. Això millorarà la viabilitat econòmica de l'equipament i també les comoditats dels residents, ja que es crearan unitats de convivència.

El projecte està pressupostat en 1,8 milions d'euros. D'aquests, la diputació de Lleida farà una aportació de 200.000 euros per a la instal·lació de la caldera de biomassa i la Generalitat ha atorgat a l'ajuntament un ajut de 171.000 euros a través del Pla únic d'Obres i Serveis, un ajut que l'equip de govern qualifica d'insuficient i més tenint en compte que es tracta d'un projecte supramunicipal perquè dona servei a tota la comarca i també a persones d'altres punts del país.
S'espera que el gruix de l'obra comenci al setembre. Un cop s'hagi construït la part nova de l'edifici, que es situarà en uns terrenys situats just a tocar, s'hi traslladarà els residents, per poder rehabilitat l'edifici actual. Tot plegat podria allargar-se dos anys, segons han indicat des de l'ajuntament.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA