El Museu de Llívia s'ha sumat aquest dissabte al Dia Internacional dels Museus, programant un seguit d'activitats gratuïtes per a tots els públics, on l'eix central han estat els gravats rupestres, ja que és l'exposició permanent que té ara mateix l'equipament. Una d'aquestes activitats ha estat la presentació del llibre ''Els gravats rupestres de l’Alt Urgell, Andorra i Cerdanya', de Jordi Casamajor. El mateix autor ha explicat que l'art rupestre és força desconegut, sobretot pel seu difícil accés, i que el llibre vol donar-lo a conèixer però no ser una guia per anar-los a trobar.

:

L'acte s'ha pogut seguir en directe per streaming a través del canal de Youtube del Museu de Llívia.

A més de la presentació literària, durant el dissabte ha tingut lloc una visita guiada que recorre els principals monuments i espais museístics de la vila: el museu, l’església, el fòrum romà i el Castell. També s'ha organitzat un taller familiar per aprendre la tècnica del mosaic i s'ha fet jornada de portes obertes per conèixer l'exposició permanent de la farmàcia Esteva.

Des de l'equipament veuen important sumar-se al Dia Internacional dels Museus per donar-se a conèixer, sobretot entre el públic local.

Per la seva banda, l'Espai Ceretània de Bolvir també ha ofert aquest cap de setmana jornada de portes obertes i visites guiades.

Parlen al vídeo: JORDI CASAMAJOR, DIVULGADOR ART RUPESTRE PIRINENC - GERARD CUNILL, DIRECTOR MUSEU MUNICIPAL LLÍVIA