El centre cívic Ca les Monges de Bellver de Cerdanya ha acollit aquest cap de setmana un curs monogràfic de 8 hores de cistelleria. Ha estat un taller que ha tingut molt bona acollida, omplint totes les places disponibles. Les participants, la majoria dones, han après com treballar amb el vímet, com s'anomena el material per fer cistells, tot creant una panera per emportar-se a casa.

El vímet, vimen o vim és la branca prima, llarga i flexible de la vimetera i d'altres espècies de salze. Creix a la vora del riu i, per no trencar-se amb la força de l'aigua, és molt flexible. Abans de treballar amb aquest material, cal posar-lo en remull almenys dues setmanes abans, per tal que recuperi la flexibilitat. S'utilitza des de l'antic Egipte i, tot i que mai ha deixat de fer-se servir, darrerament ha tornat a despertar interès.

La formació s'ha fet seguint les mesures de prevenció de contagis de la covid-19, com ara distribuir els participants el grups reduïts, a més de mascareta i una bona ventilació de l'espai.

El curs s'ha impulsat des del Taller Municipal d’arts i oficis de Cal Travesseres de Bellver i, veient la bona acollida que ha tingut, es plantegen repetir-lo en un futur.

Parlen al vídeo: CARLUS TRIJUEQUE MARIA, CISTELLAIRE