Del 15 al 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus. Llívia i Bellver han volgut sumar-se a aquesta iniciativa, després que l'any passat no és poguessin organitzar activitats en aquests equipaments culturals per culpa de la covid-19.

A Llívia, les activitats es concentren el dissabte. La jornada s’iniciarà a les 11:00 del matí, amb la visita guiada les 5 icones del municipi, una ruta que recorre els principals monuments i espais museístics de la vila: el museu, l’església, el fòrum romà i el Castell. A les 18h hi ha un taller familiar que constarà d’ensenyar la tècnica del mosaic als més menuts, tal i com ho feien els romans. Després, a les 19.30h, es presentarà el llibre 'Els gravats rupestres de l’Alt Urgell, Andorra i la Cerdanya', a càrrec del seu autor Jordi Casamajor i amb la presència de l’editor Oliver Vergés. Tots els actes es faran a la sala de plens de l'ajuntament. Tot plegat emmarcat en l’eix central d'enguany, que és és l’exposició Memòries de Pedres, els gravats rupestres de Cerdanya i Llívia.

Les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia. A més, el museu es podrà visitar gratuïtament.

Per la seva banda, Bellver celebrarà el Dia Internacional dels Museus el proper dimarts 18 de maig. Ho farà amb una jornada de portes obertes al Museu del Bosc-Sequer de Pinyes. L'Horari serà de 10 a 12 i de 16 a 19h. Cal trucar a l'ajuntament per reservar l'entrada.

El Dia Internacional dels Museus són unes jornades que tenen l’objectiu d’apropar la població, i sobretot local, al museu, amb una oferta d’activitats obertes a tothom. Es realitzen conjuntament amb la resta de museus i centres patrimonials de Catalunya, d’Europa i del Món, i estan coordinats a Catalunya per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el Servei de Museus de la Generalitat.