La nova sala d'exposicions del Museu Cerdà de Puigcerdà dedicada als convents està a punt d'obrir les seves portes al públic. L'espai, situat a la planta menys 1 de l'edifici, mostra el paper important que tenien els principals monestirs de Puigcerdà, sobretot el dels dominics i el dels franciscans, i com era el convent de clausura on ara hi ha l'equipament cultural.

A través de diferents elements, com ara plafons explicatius, objectes antics, fotografies o una reproducció de la vestimenta de les comunitats, els visitants es podran endinsar en com era aquesta vida de recolliment. A més, la nova sala compta amb la projecció d'un audiovisual i pantalles tàctils, per fer la visita més interactiva.

Les germanes van viure al convent de Puigcerdà fins l'any 1982. A partir de llavors, l'edifici es va renovar per convertir-se en el principal equipament cultural de la vila, que també alberga la sala de convencions.

Des de l'ajuntament han explicat que, a banda de les exposicions temporals i d'altres activitats culturals, el museu Cerdà ha de tenir una col·lecció permanent. Amb aquest propòsit, fa uns anys es van inaugurar dues sales dedicades a la casa i la família cerdana i properament s'acabarà de museïtzar la sala del costat, que explicarà la història de Puigcerdà. La planta dedicada als convents, doncs, completarà la museïtzació de l'equipament.

El projecte ha tingut un cost d'uns 160.000 euros, finançats amb Fons Europeus FEDER i amb una subvenció de la Diputació de Girona, a més d'una partida de l’Ajuntament.
S'espera que l'exposició permanent pugui començar a rebre visitants a finals d'aquest mes.

ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ
Parlen al vídeo: