El Grup de Recerca de Cerdanya dona suport al projecte Betula, iniciat l'any 2018 per la cooperativa l'Arada, l'objectiu del qual és analitzar l’evolució del paisatge natural i humà dels pobles al voltant del Parc Natural del Cadí Moixeró. També preveu recollir propostes des de la gent del territori per marcar futures polítiques locals, comarcals i nacionals per aquestes zones.

Una de les tasques que estan desenvolupant ara mateix és la recerca de fotografies antigues dels pobles del Parc Natural, especialment les relacionades amb el medi natural. Des del Grup de Recerca cerdà fan una crida a la participació a través d'uns tallers virtuals.

Així, doncs, es busquen fotografies sobretot de paisatge, com ara muntanyes, camps de conreu o rius, per veure com ha anat evolucionant al llarg dels anys.

Per aquells que puguin aportar material gràfic, les sessions virtuals previstes seran: el 21 de maig a les 18h per Alp i Das, l'endemà a les 11h per a Riu i Urús, Bellver i Montellà i Martinet tindran la sessió el 28 de maig a les 18h i Cava el 29 de maig a les 11.

La iniciativa ja es va portar a terme al Berguedà i a l'Alt Urgell i enguany es fa a Cerdanya. De tot plegat en sortirà una publicació, entre d'altres propostes.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA