Els projectes participants a la campanya de Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran comencen la fase d’implementació després que ja s’hagi tancat la recaptació de fons, on han aconseguit l’objectiu de finançament òptim plantejat a l’inici de la campanya. Fet que els permetrà tirar endavant les diferents iniciatives.
“Maduixes Siscarri” a l’Alta Ribagorça és el projecte que ha aconseguit més fons, concretament 21.221 euros, els quals destinarà a la construcció de més hivernacles per poder ampliar el cultiu ecològic de fruits vermells i horta.
Al Pallars Jussà, ‘Senterada Comestible, un jardí d’aliments comunitari” ha aconseguit més de 8700 euros. Amb els quals l’associació tirarà endavant un projecte d’agroecologia i sobirania alimentària i desenvolupament local.
I ‘Boumort Indòmit, al Pallars Sobirà, recuperarà camins històrics a la zona del Boumort que són història amb els més de 10.100€ recollits.
També la Vall d’Aran, Cerdanya i l’Alt Urgell desenvoluparan els projectes previstos, molt vinculats a una gestió sostenible del territori.
La resta dels 29 projectes que es van presentar a la convocatòria i que no
van ser escollits podran beneficiar-se en les pròximes setmanes d’un programa de formació i d’assessoraments especialitzats.