Les persones de 56 a 59 anys de Cerdanya s'han pogut vacunar aquest dimecres al matí contra la covid-19 al museu Cerdà de Puigcerdà, que a partir d'ara es convertirà en un nou punt de vacunació massiva. Des de primera hora, desenes de veïns i veïnes de tota la comarca s'han desplaçat fins al museu per rebre la primera dosi de la vacuna, en aquest cas Pfizer-BioNTech i Moderna.
Fins ara les vacunes contra la covid-19 s'administraven al CAP de Puigcerdà. Les vacunacions de la grip comuna es posaven al casal d'avis Sant Domènec però, degut a les obres que s'hi estan fent, s'ha buscat aquesta nova ubicació. Tot i això, aquells que ja van rebre la primera al CAP rebran la segona al mateix lloc.

Després de mostrar la targeta sanitària, els veïns i veïnes han seguit la cua fins a la primer planta del museu, on l'equip d'infermeria ha habilitat dos espais de vacunació simultània. Després de rebre la dosi, s'han hagut d'esperar 15 en una altra sala. Tot plegat és un procés ràpid però des de l'Àrea Bàsica de Salut recorden que cal respectar l'horari i portar la targeta sanitària en bon estat per tal de poder llegir el codi de barres.

Les persones vacunades tenien ganes de rebre la primera dosi per poder deixar enrere la situació que estem vivint.

A banda de les persones amb cita prèvia, aquells veïns i veïnes que no s'hagin inscrit prèviament però compleixin els requisits, és a dir, la franja d'edat i no haver tingut la covid en els últims 6 mesos, podran rebre també la vacuna, sempre i quan hi hagi dosis disponibles.
Dijous continuaran les vacunacions de la franja de 50 a 55 anys. En les properes setmanes el Museu Cerdà seguirà sent el punt de vacunació massiva de la comarca, previsiblement els dimecres i dijous.

Parlen al vídeo: CRISTINA VILALTA, ADJUNTA DIRECCIÓ ÀREA BÀSICA SALUT CERDANYA - MARIA GÓMEZ, VEÏNA DE PUIGCERDÀ - DÀMARIS DE PRADA, VEÏNA DE LA MOLINA