Vint-i-cinc dones cerdanes formaran part del Banc de Memòria, un nou projecte impulsat des de diferents àrees del Consell Comarcal de Cerdanya. Aquest consisteix en recollir en forma d'entrevista el testimoni de dones de tots els municipis cerdans. Després es col·locaran plafons amb la seva silueta als diferents pobles on hi apareixerà un codi QR per accedir a l'enregistrament. L'objectiu, és doncs, fer un reconeixement a les dones rurals i preservar-ne el seu coneixement.

Es tracta d'un projecte transversal que té un valor social, patrimonial i també turístic, ja que es crearà una mena de ruta per descobrir els testimonis d'aquestes participants.

Així, doncs, aquesta setmana s'estan portant a terme les entrevistes a diferents espais. Aquest dimecres al matí li ha tocat el torn a la Montserrat de Pastor, veïna de Bolvir, qui ha explicat la seva vida, els canvis que ha vist al seu poble o anècdotes de la vida a pagès.

El contingut de les entrevistes es podrà veure a l'estiu. A més, es dipositaran a l'Arxiu Comarcal, per tal que aquest patrimoni immaterial perduri en el temps.

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, CAP OFICINA TURISME CERDANYA - MONTSERRAT DE PASTOR, VEÏNA DE BOLVIR