L'estany de Puigcerdà ha vist augmentar recentment el nombre d'habitants. Es tracta de set petits cignes que han nascut fa uns dies i que, sense separar-se ni un moment de la mare, ja passegen per les aigües del llac. Però no són els únics. Les oques salvatges i els ànecs també han post ous i de moment ja han nascut 15 pollets.

Els cignes són animals monògams i, per tant, no és habitual que criïn cada any. De fet, feia tres anys que no hi havien cries de cigne a l'estany.
Per protegir els pollets, l'ajuntament ha col·locat diferents cartells per recordar als veïns i visitants que ajudin a preservar les aus de la zona i que, aquells que tinguin gos, el portin lligat per evitar incidents. Cal tenir en compte que tant els exemplars adults com els pollets surten de l'aigua sovint per buscar aliment.

A banda d'aquest dels cignes, que són el símbol de l'estany, i d'oques, en els darrers anys el consistori ha volgut diversificar la fauna del llac amb la incorporació d'altres espècies com els ànecs morell de plomall o ànecs xibecs. De fet, en els propers dies s'ampliarà el nombre d'aus amb la introducció de dos exemplars femella d'ànec mandarí i dos d'ànec xibec. Són espècies que s'adapten bé al cima de la vall.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT AJUNTAMENT PUIGCERDÀ