Milloren les dades sanitàries a la comarca de l’Alt Urgell que fa una setmana es trobava amb nivells molt alts de risc de rebrot. Les últimes dades mostren una disminució de gairebé un 15% dels positius en COVID detectats setmanalment. Actualment el risc de rebrot és de 240 punts, tot i que segueix sent una xifra alta, s’ha de remarcar que les dades anteriors eren de més de 700 punts.
Pel que fa a la capital de la comarca, l’Àrea Bàsica de Salut té 55 casos en actiu, un gran descens respecte als 72 que hi havia la setmana passada. També cal remarcar que hi ha 165 persones confinades com a contactes directes, un 40% menys que les xifres anteriors. Els centres educatius de la Seu d’Urgell mantenen dos grups escolars confinats, un dels tres que hi havia a casa ja ha tornat a la normalitat.
La velocitat de transmissió el virus també segueix la tendència a la baixa i es situa a 1,06, gairebé al límit que es recomana per controlar la situació de pandèmia.
Pel que fa al cribatge de la població d’Organyà, hi han participat gairebé 300 persones, d’aquestes només un test ha donat positiu. Tot i que el risc de rebrot està disminuint ràpidament es segueix situant en uns 1.600 punts. L’escola segueix tancada amb 4 grups escolars confinats que sumen un total de 59 alumnes i 7 docents.
D’altra banda, la vacunació avança i ja s’inicia amb les persones de 50 a 59 anys. Un 31% de la població de la comarca ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, només un 15% ha rebut la segona. El percentatge de vacunació entre majors de 80 anys és de gairebé el 90% i en persones d’entre 70 i 79 anys ja supera el 80%.