Durant les obres d’adequació i conservació de l’edifici de les antigues adoberies de Tremp que s’estan duent a terme per fer-ho visitable, han sortit a la llum noves restes d’interès arqueològic que havien quedat soterrades sota part de l’edifici enfonsat.

La informació arqueològica es recollirà en la senyalització i servirà també per elaborar un audiovisual que doni a conèixer quines activitats hi havia, i com es treballava a les adoberies de Tremp.
Les obres ja es troben al 40% de la seva execució. Es tracta d’una actuació que fa anys que estava prevista des de l’Ajuntament de Tremp però que finalment a través de fons FEDER del Consell comarcal i confinaçament de la Diputació de Lleida s’ha pogut dur a terme.
La part superior de l’edifici serà un mirador, però la part antiga en planta baixa, on hi ha les adoberies, s’ha pogut mantenir en un estat que permetrà fer-les visitables. També es recuperarà l’empedrat d’una part del carrer que encara es conserva i que dóna accés des de la carretera C-13.
L’actuació es complementa amb l’itinerari de natura de prop d’1 km que es crearà al llarg del barranc i que forma la part central del Parc Urbà de la Font-Vella.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ