Una marxa lenta de vehicles ha resseguit aquest dissabte la carretera des del cap de Comiols fins a Tremp en protesta per la intenció de construir macroparcs solars al Pallars Jussà. Una marxa organitzada per Salvem lo Pallars i la plataforma Contra l’autopista elèctrica i forma part dels actes del cap de setmana 8 i 9 de maig que organitza la xarxa d’entitats per una transició energètica justa.

Salvem lo Pallars remarca que s’està repetint el model d’implantació que ja es va fer servir fa 100 anys amb les hidroelèctriques.

Durant la jornada s’ha posat de manifest la necessitat de les energies renovables, però no com s’està duent a terme aquesta transició, on no es té en compte els territoris i es prioritza la vessant especulativa. Els manifestants han passat amb la marxa lenta per Isona, on han fet concentració i lectura de manifest i finalment han arribat a Tremp on han recorregut també diferents carrers del poble i s’ha llegit el manifest davant del consell comarcal del Pallars Jussà.

Parlen al vídeo: JORDI PANISELLO, PLATAFORMA SALVEM LO PALLARS