Unes 200 persones s'han concentrat aquest dissabte al vespre a la plaça de l'ajuntament de Puigcerdà per denunciar la vulneració de drets humans a Colòmbia. La convocatòria pacífica, que s'ha fet a través de les xarxes socials, ha aplegat membres de la comunitat colombiana a Puigcerdà i la comarca que han volgut sortir al carrer per donar a conèixer la situació que viuen els colombians. També denuncien la censura que aplica el govern del país.

El país sud-americà viu una profunda crisi després de l'intent d'una reforma tributària per part del govern que presideix Iván Duque. Tot i que la proposta s'ha retirat per l'oposició social, les manifestacions de protesta convocades des de fa una setmana ja sumen una trentena de mots, uns 800 ferits i gairebé 90 desapareguts.

Durant l'acte, s'han cridat càntics en favor del poble colombià i en contra de les polítiques del president Duque. Els concentrats, de totes les edats, han deixat clar el rebuig a la repressió que s'està vivint al país i han demanat posar fi a la violència. Finalment han cantant l'himne de Colòmbia.

Parlen al vídeo: EDNA, PORTAVEU