Cerdanya ha recuperat aquest diumenge a la tarda el servei ferroviari de la línia R3 de Rodalies entre Puigcerdà i Ribes de Freser. Després de més d'un any, primer per la pandèmia i després per les obres al túnel de Toses, els usuaris han pogut tornar a utilitzar els trens d'aquesta línia.

Adif va començar el 22 de juny de l'any passat les tasques per reforçar l'estructura del túnel per tal d'evitar despreniments i canviar la catenària per una de rígida. Les obres, que han gairebé deu mesos, s'han centrat en 950 metres dels 4 quilòmetres que té el túnel i han costat 9,5 milions d'euros. Durant aquests temps, s'ha ofert un servei per carretera per suplir el tram de via afectat, és a dir, entre Puigcerdà i Ribes de Freser.

Des de l'ajuntament puigcerdanenc celebren el retorn a la normalitat d'aquest servei, després de tants mesos.

Des del consistori han aprofitat per recordar que la línia de rodalies necessita inversions que facin el servei més còmode, segur i ràpid per poder ser una alternativa al vehicle privat.

La línia de tren R3 connecta la Tor de Carol i Puigcerdà amb Barcelona, en un trajecte que dura al voltant de les tres hores. La freqüència és de set trens diaris en els dos sentits.

Justament, l'any que ve, es celebrarà el centenari de l'arribada del tren a la capital cerdana.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ