Els beneficis que l'ajuntament de Llívia obtingui de les sancions dels nous radars de velocitat es destinaran a projectes socials. L'equip de govern ha aprovat cedir la gestió d'aquestes multes de trànsit al Consorci Serveis i Recaptació Cerdanya Ripollès perquè, d'entre altres motius, aquest ens vinculat al Consell Comarcal derivarà la recaptació als serveis socials cerdans.

Tot i que part de l'import de les multes revertirà al mateix territori, l'equip de govern ha recordat que l'objectiu principal d'haver instal·lat radars de velocitat als accessos al municipi no és recaptatori sinó que els vehicles redueixin la velocitat i creuen que això s'ha aconseguit. D'aquesta manera, remarquen, es guanya en seguretat.

Cansat de veure com molts vehicles circulaven per la N154 molt per sobre de la velocitat permesa, l'equip de govern va decidir al febrer instal·lar radars en els dos sentits de la marxa per tal que els conductors respectin el límit de 40 quilòmetres.
Es tracta d'una carretera molt transitada on, en un dia feiner, hi poden circular fins a 8000 vehicles. Una xifra que arriba a duplicar-se en períodes de vacances.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA